2011-01-28 23:19:56• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Színvonalas konferencia kezdődött

Közel harminc neves előadó és sok érdeklődő vett részt tegnap délután fél háromtól a Szatmárnémetiben első ízben megrendezett Matematika és Informatika Didaktikai Konferencián (MIDK 2011). A megnyitónak, ahogyan az előadásoknak is, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem szatmári kihelyezett tagozatának székhelye ad otthont.

A konferenciát dr. Kiss Sándor matematikatanár, a rendezvény egyik főszervezője nyitotta meg, majd dr. Végh Béla, az egyetem adjunktusa köszöntötte a résztvevőket.

A megyében is van krematórium

Miután Lengyel István, lázári polgármestere az illetékes fórumoknál felemelte a hangját az állattetemek megsemmisítésének költséges volta kapcsán, kiderült: eddig is volt Szatmár megyében állatkrematórium, csak titokban tartották.

Petőfi Szavalóverseny Erdődön

Huszonnégy kisiskolás vett részt az idei, immár hatodik Petőfi Szavalóversenyen Erdődön,  amelyet ezúttal is a helyi Petőfi Kör és az iskola magyar tagozata szervezett.

A városi díszteremben megtartott megmérettetés résztvevőit Lukács Gyöngyi, a tanintézmény aligazgatója köszöntötte.

Farsangoltak a kisiskolások

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban minden fontosabb ünnepet megtartanak, közösségépítő rendezvényeket szerveznek az iskolások és tanáraik, így nem maradhatott ki az ünnepségek sorából a farsangi mulatság sem, minden vidámságával együtt.

Hangszerekkel ismerkedtek a kicsik

Tegnap délelőtt több tucat I-IV osztályos kisdiák lepte el a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia termét, ugyanis ez alkalommal nem csupán a felnőtteknek szóló szimfonikus koncertre, hanem számukra érdekes és egyéni előadásra került sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: